Bericht van Frank en Suzanne van 17 oktober 2007

Bericht van Frank en Suzanne van 17 oktober 2007

Hier ons eerste bericht uit Ghana. Vorige week woensdag in de namiddag zijn we aangekomen bij de Good Sheperd Orphanage. Eerst hebben we wat vrijwilligers ontmoet en later de bisschop zelf. We zijn direct even wezen kijken bij het voetbalveld. Ach ja, voetbalveld, een stuk grond met hier en daar een recht stuk, kuilen, bobbels, grote pollen gras en iets van waterleidingen aan elkaar gelast als doel. Maar zo te zien vermaken de jongens zich er prima op. 

In het weeshuis zitten op dit moment 66 kinderen, verdeeld over 3 slaapkamers. Eén voor de meisjes en twee voor de jongens. Dat zijn ongeveer 22 kinderen per kamer, verdeeld over maar 8 stapelbedden. 

Onze kamer is in vergelijking vrij groot. Twee bedden, licht en zelfs een ventilator. Er zit ook nog een hokje bij dat dienst doet als douche. Dit is niet meer dan een emmer water die al om vijf uur 's ochtends gevuld wordt door de kinderen. Verder hadden we nog een paar leuke 'gasten' (een familie van vijf kikkers en een grote dikke spin). 

Om zes uur 's morgens trainen we met de jeugd tot 12 jaar en tot 14 jaar. Deze training duurt tot acht uur. De jongens zijn zeer goed en laten ook goed blijken dat ze echt profvoetballer willen worden. 's Middags trainen we van drie tot vijf met het 2e divisie elftal. Deze spelen dus zeg maar 1 klasse lager dan FC Volendam. 

Bij deze sturen wij een foto van ons bij het weeshuis. We heben nog wat meer foto's hoor, van onze kamer en alle andere dingen in en rondom het weeshuis. Deze foto's sturen we volgende week of anders over twee weken, als we weer in Accra zijn om te internetten. 

Groetjes, 

Frank & Suzanne

Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

16-01-2019 Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

23-11-2018 Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

04-10-2018 Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur

04-10-2018 Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur