Bericht van Pater Piet Tuijp van 20 september 2007

Bericht van Pater Piet Tuijp van 20 september 2007

We zijn nog steeds bezig met de bouw van de Mavo-school. De school loopt ondertussen al en sinds afgelopen juli zijn er weer 80 schoolkinderen bijgekomen zodat we nu in totaal ruim 200 kinderen op school heben. De meesten komen uit het binnenland waar geen mogelijkheid is om een middelbare school te volgen. En op deze wijze proberen we een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de Papoa kinderen. 

Zonder goede opleiding blijven zij de speelbal van de hogere heren die het voor het zeggen hebben en alles bepalen. Via deze scholing hopen wij dat zij straks zelf hun mondje kunnen roeren en zich kunnen inzetten voor de ontwikkeling van hun eigen bevolking. 

De economische situatie is nog steeds lang niet wat het wezen moet. En dat komt vooral door de enorme corruptie. De huidige president probeert er alles aan te doen maar wordt behoorlijk dwars gezeten door vele anderen de de status quo willen handhaven omwillen van hun eigen belang. Het vraagt een totale verandering van de mentaliteit wat zeker lang zal duren. Maar het begin is er en we hopen maar dat het proces tegen corruptie zich doorzet in het belang van hun eigen toekomst. 

Ik ben nu bezig met de bovenbouw (tweede verdieping) van de Mavo-school. Dat begint nu aardig op te schieten. Als het dak er op zit, kunnen de werkers beginnen aan het interieur zoals: stoelen, tafeltjes en kasten zodat het operationeel wordt. Hopelijk werkt het weer een beetje mee, want we hebben de laatste maanden niets anders dan regen gehad. De temperatuur die normaliter zo'n 33-35 graden is overdag is al heel lang niet meer boven de 30 graden geweest. 's Nachts daalt het zelfs tot 24 graden en dan vinden wij het erg frisjes. 

In ieder geval nogmaals mijn hartelijke dank voor jullie behartigingen, meeleven en hulp bij mijn werk hier onder de Papoa's. Ik wens jullie allemaal het allerbeste toe en een goede gezondheid. God zegene jullie allen. 

Met vriendelijke groet, 

Pater Piet Tuijp osa
p/a Mgr. Veermanlaan 79
1131 KG Volendam

Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

16-01-2019 Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

23-11-2018 Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

04-10-2018 Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur

04-10-2018 Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur