Schoolproject in Congo van Pater Dick Zwarthoed

Schoolproject in Congo van Pater Dick Zwarthoed

Als Pater werk ik al meer dan veertig jaar in en om Lubumbashi de hoofdstad van Congo in Afrika. Ik ben ooit begonnen met een weeshuis voor de opvang van straatkinderen. Dit weeshuis is inmiddels uitgebreid met een ambachtschool. Dit is namelijk heel belangrijk, op deze manier kunnen de kinderen een vak leren om zo ook in de toekomst in hun eigen bestaan te voorzien. Inmiddels zitten er ongeveer 170 kinderen op de school.

Het is niet de makkelijkste opdracht om straatkinderen (veelal zonder lagere school te hebben gevolgd) een vak te leren. De praktijk wijst echter uit dat deze groep kinderen het beste te helpen zijn door ze met hun handen te laten werken. 

Op de ambachtschool worden op dit moment al de vakken timmeren, metselen en ijzerwerken onderwezen. Omdat de jongens het vak goed geleerd hebben worden ze veel gevraagd door de aannemers uit de omgeving. De school heeft op deze manier een goede naam opgebouwd. Nu blijkt dat de timmerlieden en metselaars veel werk hebben, en er steeds meer en betere huizen en gebouwen worden neergezet, komt er steeds meer behoefte aan tegelzetters en loodgieters. Het is natuurlijk logisch dat als de huizen beter gebouwd worden er ook meer aandacht besteedt moet worden aan de afwerking van vloeren en wanden en de toevoer en afvoer van water in de sanitaire ruimtes. 

Vanuit de aannemers kwam dan ook de vraag of de ambachtschool geen tegelzetters en loodgieters kon opleiden. Dit willen wij natuurlijk graag doen, maar daar zijn ook speciale materialen en gereedschappen voor nodig. Tevens moeten de bestaande lokalen worden uitgebreid en moeten er leerkrachten worden aangetrokken die les willen geven. Wij hopen met de hulp van Molenaar & Zwarthoed in ieder geval een heel eind te komen met de uitbreiding van de ambachtschool.

Mocht u zelf ook nog een bijdrage willen leveren aan dit project dan kan dat door een bedrag over te maken op gironummer 714005 t.n.v. Stichting Don Bosco, Heideweg 52, 3768 BC te Soest onder vermelding van: uitbreiding ambachtschool Pater Dick Zwarthoed. 

Met vriendelijke groet, 

Pater Dick Zwarthoed

Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

16-01-2019 Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

23-11-2018 Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

04-10-2018 Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur

04-10-2018 Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur