Ik ga trouwen

Particulier

Als je trouwt, beloof je elkaar niet alleen eeuwige trouw, maar zijn ook veel dingen automatisch geregeld. Bijvoorbeeld pensioenen en erfrecht, en allerlei fiscale zaken. Alleen als je het anders regelt, wijken de huwelijkse voorwaarden af. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap.

Als het gaat over verzekeringen neem je altijd je eigen verzekeringen mee. Dan kan het dus gebeuren dat jullie allebei dezelfde verzekeringen hebben. Een aantal heb je dus niet meer nodig. Tegelijk heb je misschien nieuwe verzekeringen nodig. Bijvoorbeeld omdat je elkaar meer financiële zekerheid wil bieden als een van beiden iets overkomt.

Zet het op een rij

Kortom, trouwen is ook een moment om op een rij te zetten hoe jullie verzekerd zijn. Bekijk bijvoorbeeld samen:

  • waarvoor jullie verzekerd zijn;
  • of al die verzekeringen nodig zijn;
  • of jullie geen dubbele verzekeringen hebben;
  • welke verzekeringen je op jullie beide namen kunt zetten;
  • welke verzekeringen je mist.

Specialist op dit gebied

Eugène Wammes

Mijn naam is Eugène Wammes. Mijn grootste specialiteiten zijn mijn inlevingsvermogen en luistervaardigheid. Vanuit die kwaliteiten kan ik met mijn kennis en ervaring op het gebied van de zorg antwoord geven op de vragen van de cliënt. Dat...

Jan Mühren

Hallo, mijn naam is Jan Mühren. Bij Molenaar & Zwarthoed werken wij er als team hard aan om goed advies te geven aan onze huidige en toekomstige relaties, en ik ben blij als daar positief op wordt gereageerd. In het sociale leven in...

Sindy Hoekstra

Mijn naam is Sindy Hoekstra en ik ben als Assistent Relatiebeheer Financiële Planning werkzaam bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs.

De vragen die mij het meest gesteld worden hebben vooral betrekking op de hypotheek. Voorbeelden zijn...