Anne Molenaar - assistent relatiebeheer

24 februari 2022
Anne Molenaar - assistent relatiebeheer

Ze mag dan de dochter zijn van de oprichter van MZA, toch koos Anne Molenaar niet heel bewust voor dit vak. Ze begon haar carrière als receptioniste en is inmiddels assistent relatiebeheer. “Je kunt hier echt iets voor mensen betekenen.”

Klantgericht en betrokken

Na haar middelbare school koos Anne Molenaar (26) niet direct voor de verzekeringswereld. “Ik was bezig met een thuisstudie in de richting van dierenzorg.” Een totaal ander vak. Toch besluit ze als er een vacature vrijkomt te gaan werken als receptioniste in het bedrijf van haar vader Hein. “Daar bleek al snel dat dit vak veel leuker bleek dan gedacht. Het is interessant en veelzijdig werk.”

Nieuwe kans

Ze blijft een jaar receptioniste en na de basisopleiding en vervolgens de opleidingen ‘Schade particulier’ en ‘Schade zakelijk’ mag Anne zich nu assistent relatiebeheer noemen. “Ik ben de assistent van zakelijk adviseur Johan Schilder. Ik zoek zaken uit en werk ze uit. Ga soms bij relaties langs en dan inventariseren we allerlei zaken en wensen. Ook ben ik het aanspreekpunt voor vragen en heb ik veel contact met de verzekeraars.”

Dag compleet

Op dit moment is Anne nog bezig met de vakopleiding ‘Inkomen’. Daarna hoopt ze vooral binnen haar vakgebied nog meer kennis op te doen. “Ik voel me goed op deze plek, als assistent. Maar ik zou me wel nog graag willen specialiseren, zodat ik mijn vakgebied van binnen en buiten blijf kennen. Er is nog veel te leren.” De grootste uitdaging? Alles kunnen doen wat binnen haar macht ligt. “Het maakt me niet uit of we kleine of grote klanten helpen. Als ik een klant goed geholpen heb, dan is mijn dag geslaagd.”

Meer informatie?