Historie Molenaar & Zwarthoed

In 2018 bestonden wij alweer 40 jaar. Hieronder vindt u de belangrijke mijlpalen van ons historierijke bedrijf.

1978  
In den beginne…

In den beginne… 1978

In dit jaar opende Hein Molenaar op 22-jarige leeftijd als één van de eersten een zelfstandig assurantiekantoor in Volendam. Ik dit kleine kantoortje aan ’t Dril werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf. In eerste instantie bestonden Heins klanten uit vrienden en familie en verrichtte hij werkzaamheden voor clubs en verenigingen. Op die manier kwam Hein met honderden mensen in contact en groeide het klantenbestand snel.

In den beginne… In den beginne…
Hein en Gerda bij de opening van het kantoor aan ’t Dril.
1982  
Waar komt de naam Molenaar & Zwarthoed vandaan?

Waar komt de naam Molenaar & Zwarthoed vandaan? 1982

Hein Molenaar had eerder bij W.A. Hienfeld met Jaap Zwarthoed samengewerkt. Toen Hein daar vertrok, zei Jaap; “Als je ooit een partner zoekt, denk dan aan mij”. Zo geschiedde, de werkdruk nam toe en Hein dacht terug aan de woorden van Jaap. Hein vroeg Jaap medevennoot te worden, zo kwam de naam Molenaar & Zwarthoed tot stand.

Waar komt de naam Molenaar & Zwarthoed vandaan?
Hein en Jaap bij de receptie van de oprichting van Molenaar & Zwarthoed.
1987  
Successen gevolgd door een grote klap

Successen gevolgd door een grote klap 1987

Jaap bracht intussen ook zijn eigen netwerk aan, Molenaar & Zwarthoed groeide gestaag en verhuisde op 9 januari 1987 naar de Stationstraat. De heren waren enthousiast en gedreven, ze voelden zich pioniers. Het was een drukke en gezellige tijd. Totdat in 1988 op veel te jonge leeftijd Jaap plotseling overleed. Dat was een klap voor iedereen in de omgeving van Jaap, zeker ook voor Hein. Hein kon zakelijk wel dingetjes regelen maar Jaap als persoon en vennoot was onvervangbaar. Toch moest Hein de draad weer oppakken. Het bedrijf dat Hein samen met Jaap had opgebouwd werd in dezelfde geest voortgezet. In de loop van de tijd werd Kees Runderkamp een waardig opvolger van Jaap Zwarthoed.

Successen gevolgd door een grote klap Successen gevolgd door een grote klap
Foto 1: links Jaap Zwarthoed en rechts Hein Molenaar. Foto 2: Receptie opening Stationstraat
1999  
Weer uit het jasje gegroeid

Weer uit het jasje gegroeid 1999

Molenaar & Zwarthoed blijft uitbreiden en groeien. Dat leidt op 15 mei 1999 tot de verhuizing naar het pand aan de Mrg. C. Veermanlaan. Op dat moment komen er 7 personeelsleden mee met de verhuizing. 6 van de 7 personeelsleden zijn nog steeds werkzaam bij Molenaar & Zwarthoed. Qua dienstverlening veranderde er gedurende de jaren niet zoveel, de regelgeving en de klanten veranderden wel. Molenaar & Zwarthoed bleef constant op de wensen van de klant inspringen, wat een successtrategie blijkt.

Weer uit het jasje gegroeid Weer uit het jasje gegroeid
Openingen van het nieuwe kantoor aan de Mrg. C. Veermanlaan. Kees Runderkamp feliciteert Hein Molenaar met het nieuwe pand onder toeziend oog van Sil en Anne Molenaar de kinderen van Hein Molenaar.
2008  
Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht 2008

In 2008 treedt Hein Molenaar af als directeur. De dan 29-jarige Kees Tuijp neemt het stokje over. Met fris elan in het managementteam wil het bedrijf de komende jaren uitbreiden en groter groeien.

Wisseling van de wacht
Kees Tuijp
2015  
Uitzicht op het IJsselmeer

Uitzicht op het IJsselmeer 2015

In 2015 verhuisde het M&Z team met intussen 34 personeelsleden van de Mgr. C. Veermanlaan naar het moderne splinternieuwe pand aan het Noordeinde 108.

Uitzicht op het IJsselmeer
Het voltallige team tijdens de feestelijke opening van het kantoor aan het Noordeinde 108.
2018  
40 jaar Molenaar & Zwarthoed

40 jaar Molenaar & Zwarthoed 2018

Op 22 september 2018 bestond Molenaar & Zwarthoed 40 jaar. We gaan vol energie op naar de volgende 40 jaar.

40 jaar Molenaar & Zwarthoed
Molenaar en Zwarthoed bestaat 40 jaar.