Ik wil geld lenen

Particulier

Een huis kies je omdat je het mooi vindt. En omdat het genoeg ruimte of een tuin heeft die je altijd al wilde. Maar om dat huis te betalen moet je geld sparen en geld lenen: een hypotheek afsluiten. Maar hoe kies je de hypotheek die bij je past?

Met een hypotheek leen je geld bij een geldverstrekker – een bank of verzekeraar – om je huis te betalen. Je huis is het onderpand: omdat je het huis zelf niet kunt betalen, is het huis van de geldverstrekker. Zo heeft de bank de zekerheid dat het bedrag dat hij uitleent terugkomt. Iedere maand los je een deel van die lening af en betaal je rente voor de lening.

Hypotheek op maat

Niet alleen de geldverstrekker wil zekerheid dat dat bedrag terugkomt. Ook jij wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je die maandelijkse aflossing kunt betalen, naast je andere uitgaven. Je wilt immers ook gewoon boodschappen kunnen blijven doen! Kortom, je hypotheek moet passen bij je situatie, ook in de toekomst. Daarom gaan adviseurs voor het berekenen van het hypotheekbedrag uit van je inkomen, de ontwikkeling van je inkomen en soms ook je vermogen en de rentestanden. Bedoeling is dat je nooit meer leent dan je terug kunt betalen. De adviseur betrekt bij zijn advies ook je kennis en ervaring met het product, het doel dat je voor ogen hebt, en je risicobereidheid.

Specialist op dit gebied

Frans Douma

Mijn naam is Frans Douma en ik ben Relatiebeheer Particulier bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs. Mijn grootste kwaliteit is de interesse in het leven van onze klanten: wat hen bezighoudt, wat ze doen en van plan zijn in de toekomst,...

Sindy Hoekstra

Mijn naam is Sindy Hoekstra en ik ben als Assistent Relatiebeheer Financiële Planning werkzaam bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs.

De vragen die mij het meest gesteld worden hebben vooral betrekking op de hypotheek. Voorbeelden zijn...

Hans Bakker

Mijn naam is Hans Bakker en ik ben als Relatiebeheerder (Register Adviseur in Assurantiën en Erkend Financieel Adviseur) werkzaam bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs. De klant staat bij ons centraal en daar gaan we voor. We stellen alles...