Zorg

Een zorgverzekering is voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht in Nederland. De basisverzekering zorgt ervoor dat kosten voor de huisarts, ziekenhuisbezoeken en de apotheek voor een deel gedekt zijn. Het basispakket is samengesteld door de overheid en voor iedereen gelijk. Wanneer u extra dekkingen wilt voor tandartszorg, fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen, dan kunt u daar aanvullende verzekeringen voor afsluiten. Ieder jaar kunt u een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Overstappen kan voor u betekenen dat u dezelfde dekking ontvangt tegen een lagere premie. Zorgvuldig kiezen en vergelijken helpt u hierbij.

Aanvullende verzekeringen

De basisverzekering biedt u een dekking voor de basisbehoeften. Wanneer u extra zorg nodig heeft in de vorm van alternatieve geneeskunde, fysiotherapie of de tandarts, dan moet u kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hierin zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden, en het kan zijn dat u hierbij de bomen door het bos niet meer ziet. Een adviseur van MZA helpt u hier graag bij.

Uw gezinssamenstelling

Wanneer u kinderen krijgt dan zijn deze meeverzekerd tot 18 jaar. Het kan echter zo zijn dat u zelf geen gebruik hoeft te maken van een fysiotherapeut of osteopaat, terwijl dat voor uw kind wel noodzakelijk is. Het is daarom belangrijk om niet alleen naar de dekkingen van de diverse verzekeringsaanbieders te kijken, maar ook naar de behoefte van uw gezin. Wanneer uw kind 18 jaar wordt, is een eigen zorgverzekering verplicht.

Overstappen

Wanneer u wilt overstappen naar een andere zorgverzekering dan kunt u dit jaarlijks doen tussen 12 november en 31 december. In deze periode is het mogelijk om uw zorgverzekering aan te passen. Kijk bij het overstappen niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking die de verzekeraar biedt. Weet u niet goed wat voor u een goede overstap is? Maak dan een afspraak met een adviseur van MZA. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Zorgverzekering

 

Zorg

Wat is uw gezinssituatie?