Scooterverzekering

Heeft u net een scooter of bromfiets gekocht of bent u van plan die te gaan kopen? In Nederland zijn alle gemotoriseerde voertuigen verplicht zich in de basis te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dus ook eigenaren van bromfietsen, scooters en snorfietsen zijn verplicht zich te verzekeren. Net als bij een autoverzekering is de basisverzekering, de WA bromfietsverzekering, een verplichting en is deze uit te breiden met verschillende aanvullende dekkingen. MZA vertelt u hier welke mogelijkheden er zijn en wat zij inhouden voor de eigenaar en bestuurder.
 

WA-verzekering vs. All risk verzekeren

De verplichte verzekering die u afsluit is de WA-verzekering. Hierbij bent u verzekerd voor aansprakelijkheid bij schade die u met uw brommer, scooter of snorfiets aanbrengt aan derden. De standaard WA-verzekering dekt echter niet de schade die hierbij ontstaat aan uw bromfiets. Hiervoor kunt u zich aanvullend verzekeren via een WA beperkt casco verzekering. 

Deze houdt ook rekening met de schade aan uw bromfiets bij een ongeval. Liever nagenoeg geen risico lopen? Een allrisk verzekering is ook voor bromfietsen mogelijk.
 

Aanvullend verzekeren

Ook bij scooterverzekeringen is het mogelijk om aanvullend te verzekeren. Zo kunt u zich ook verzekeren voor schade door diefstal of schade ontstaan door bepaalde weersomstandigheden; denk dan aan hagel of storm. Een wat te denken van schade aan uw bezittingen bij een aanrijding? Deze zijn niet standaard meeverzekerd, maar kun je wel toevoegen middels een aanvullende clausule.

Meer weten over: Scooterverzekering?

Niet alleen voor nieuwe scooters

Ook als u een gebruikte scooter of bromfiets aanschaft moet u deze verplicht verzekeren. Een mogelijk verschil in premie kan hier wel ontstaan. Bij sommige verzekeraars is in het geval van een nieuwe brommer een total loss dekking af te sluiten waarbij voor een korte periode de nieuwwaarde vergoed wordt. Koopt u een tweedehands scooter, dan gaat het bij schadeverzekeringen altijd om de dagwaarde van het voertuig.

Ook voor high-speed e-bikes en speed pedelecs

De laatste tijd verschijnen steeds meer e-bikes met hogere snelheidsmogelijkheden en speed pedelecs op de web. Deze zijn voor woon-werk verkeer steeds populairder aan het worden. Voor deze “snelle” gemotoriseerde fietsen bent u ook verplicht een verzekering af te sluiten. Deze voertuigen tot 50cc zijn, mits voorzien van een bromfiets- of snorfietskenteken, te verzekeren onder een bromfietsverzekering.

Hulp bij het afsluiten van een scooterverzekering

Wilt u zich laten adviseren welke scooterverzekering voor u de verstandigste keuze is? MZA staat voor u klaar om samen met u te kijken naar de juiste oplossing. Neem vandaag nog contact op voor advies van een adviseur.

De voordelen van een scooterverzekering

Veelgestelde vragen Scooterverzekering

Is het verplicht om een scooterverzekering af te sluiten?

Ja, alle gemotoriseerde voertuigen moeten verzekerd zijn. Het is verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten wanneer u een scooter koopt. Dit is een ...

Heb ik voor mijn speed-pedelec een fiets- of scooterverzekering nodig?

Ja, deze fietsen zijn gemotoriseerd en vallen dus onder de verplichte WA-verzekering. Een speed-pedelec tot 50cc moet voorzien zijn van een bromfiets- of snorfietskenteken en ...

Heb ik ook een opzittende verzekering nodig voor mijn scooter?

Het is mogelijk om te kiezen voor een opzittende verzekering. Dit is een aanvulling op de basisverzekering. Ook de schade aan een opzittende en eventuele ...