Inkomen

Als ondernemer wilt u zich goed verzekeren tegen het verlies van inkomen. Ziekte of een ongeval kunnen ervoor zorgen dat u een tijdje niet kunt werken. U heeft dan een verzekering of een financieel vangnet nodig om de tegenslagen op te kunnen vangen. Uiteraard kunt u zelf zorgen voor reserves, maar is dat in alle gevallen voldoende? Een adviseur van MZA kan u meer informatie geven over de verzekeringen voor het compenseren van inkomensverlies.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Vooral ZZP’ers hebben niet altijd een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze groep ondernemers neemt daardoor een enorm risico. Dit is ook de reden waarom er gekeken wordt naar een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. Als ZZP’er moet u er juist voor zorgen dat u een goed vangnet heeft waarop u terug kunt vallen wanneer er toch iets misgaat.

Vaste lasten toch door kunnen betalen

Wanneer u een eigen woning heeft plus een gezin om voor te zorgen en uw inkomsten komen weg te vallen door ziekte, dan wilt u natuurlijk wel dat alles door kan blijven gaan. Uw gezin moet kunnen leven en ook de hypotheek moet betaald worden. Naast een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt u dan kiezen voor een woonlastenverzekering. Bij arbeidsongeschiktheid of ziekte keert deze verzekering een vooraf afgesproken bedrag uit. Daarmee kunt u uw hypotheek en vaste lasten blijven betalen. Dit is samen met de arbeidsongeschiktheidsverzekering een mogelijkheid om u te verzekeren van inkomen bij ziekte. Uiteraard zijn er ook nog andere mogelijkheden die een adviseur van MZA graag met u bespreekt.

Inkomen

 

Download de informatiesheets

Inkomen

Wat is uw werksituatie?