Historie

1978 - In den beginne…

In dit jaar opende Hein Molenaar op 22-jarige leeftijd als één van de eersten een zelfstandig assurantiekantoor in Volendam. Ik dit kleine kantoortje aan ’t Dril werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf. In eerste instantie bestonden Heins klanten uit vrienden en familie en verrichtte hij werkzaamheden voor clubs en verenigingen. Op die manier kwam Hein met honderden mensen in contact en groeide het klantenbestand snel.

1982 - Waar komt de naam Molenaar & Zwarthoed vandaan?

Hein Molenaar had eerder bij W.A. Hienfeld met Jaap Zwarthoed samengewerkt. Toen Hein daar vertrok, zei Jaap; “Als je ooit een partner zoekt, denk dan aan mij”. Zo geschiedde, de werkdruk nam toe en Hein dacht terug aan de woorden van Jaap. Hein vroeg Jaap medevennoot te worden, zo kwam de naam Molenaar & Zwarthoed tot stand.

1987 - Successen gevolgd door een grote klap

Jaap bracht intussen ook zijn eigen netwerk aan, Molenaar & Zwarthoed groeide gestaag en verhuisde op 9 januari 1987 naar de Stationstraat. De heren waren enthousiast en gedreven, ze voelden zich pioniers. Het was een drukke en gezellige tijd. Totdat in 1988 op veel te jonge leeftijd Jaap plotseling overleed. Dat was een klap voor iedereen in de omgeving van Jaap, zeker ook voor Hein. Hein kon zakelijk wel dingetjes regelen maar Jaap als persoon en vennoot was onvervangbaar. Toch moest Hein de draad weer oppakken. Het bedrijf dat Hein samen met Jaap had opgebouwd werd in dezelfde geest voortgezet. In de loop van de tijd werd Kees Runderkamp een waardig opvolger van Jaap Zwarthoed.

1999 - Weer uit het jasje gegroeid

Molenaar & Zwarthoed blijft uitbreiden en groeien. Dat leidt op 15 mei 1999 tot de verhuizing naar het pand aan de Mrg. C. Veermanlaan. Op dat moment komen er 7 personeelsleden mee met de verhuizing. 6 van de 7 personeelsleden zijn nog steeds werkzaam bij Molenaar & Zwarthoed. Qua dienstverlening veranderde er gedurende de jaren niet zoveel, de regelgeving en de klanten veranderden wel. Molenaar & Zwarthoed bleef constant op de wensen van de klant inspringen, wat een successtrategie blijkt.

2008 - Wisseling van de wacht

In 2008 treedt Hein Molenaar af als directeur. De dan 29-jarige Kees Tuijp neemt het stokje over. Met fris elan in het managementteam wil het bedrijf de komende jaren uitbreiden en groter groeien.

2015 - Uitzicht op het IJsselmeer

In 2015 verhuisde het M&Z team met intussen 34 personeelsleden van de Mgr. C. Veermanlaan naar het moderne splinternieuwe pand aan het Noordeinde 108.

2018 - 40 jaar Molenaar & Zwarthoed

Op 22 september 2018 bestond Molenaar & Zwarthoed 40 jaar. We gaan vol energie op naar de volgende 40 jaar.

2021 - MZA

De naam Molenaar & Zwarthoed Adviseurs wordt ingekort naar MZA. Kort, herkenbaar en al jaren bekend door de domeinnaam van de website mza.nl. Bij de naamswijziging wordt ook een nieuw logo geïntroduceerd.

2022/2023 - Overnames in de regio

Per 1 januari 2022 neemt MZA ACN Assurantiën uit Enkhuizen over. Hiermee wordt het bereik in de regio Noord-Holland wordt flink vergroot. In september 2022 wordt ook de verzekeringsportefeuille van Vos Garant uit Landsmeer overgenomen. In 2023 wordt ook Rodenhuis financiële dienstverlening uit Landsmeer overgenomen door MZA.