Ik wil stoppen met werken

Particulier

Wanneer je met pensioen gaat, krijg je geen loon meer van je werkgever of van je opdrachtgever. Je inkomen voor je oudedag kan uit verschillende onderdelen bestaan:

AOW

Allereerst bouw je AOW op over de jaren die je in Nederland woont of werkt. Je ontvangt vanaf je pensioendatum die uitkering van de Sociale Verzekeringsbank. Dit is een maandelijks basisinkomen, dat je blijft ontvangen totdat je overlijdt. De leeftijd waarop je AOW krijgt, was lang 65. Deze leeftijd wordt nu in stappen verhoogd. Wil je weten op welke leeftijd jij een AOW-uitkering krijgt? Neem dan contact met ons op.

Werkgeverspensioen

Met alleen AOW red je het vaak niet. Daarom bouw je bij veel werkgevers pensioen op via een pensioenregeling. Iedere maand wordt er pensioenpremie afgedragen. Je werkgever betaalt dan een deel van die pensioenpremie. Daarnaast betaal je vaak ook een eigen bijdrage, die van je salaris wordt ingehouden.

Eigen pensioenaanvulling

Zelfs wanneer je een AOW-uitkering én een werkgeverspensioen krijgt, kan dat niet genoeg zijn. Als je een tijdje minder hebt gewerkt, gescheiden bent of geen werkgeverspensioen krijgt omdat je zzp’er bent, kun je een pensioengat hebben. Daarom kan het nuttig zijn om tijdig zelf iets aanvullends te regelen voor je pensioen. Bijvoorbeeld door een lijfrenteverzekering af te sluiten.

Specialist op dit gebied

Frans Douma

Mijn naam is Frans Douma en ik ben Relatiebeheer Particulier bij Molenaar & Zwarthoed Adviseurs. Mijn grootste kwaliteit is de interesse in het leven van onze klanten: wat hen bezighoudt, wat ze doen en van plan zijn in de toekomst,...

Kees Tuijp

Mijn naam is Kees Tuijp en ik ben directeur van Molenaar & Zwarthoed Adviseurs.

Tevens ben ik relatiebeheerder voor onze zakelijke klanten, en fungeer ik als aanspreekpunt voor al hun vragen op het gebied van financiën en...