Ik heb ontslag gekregen

U bent in een bijzonder vervelende situatie terecht gekomen, u bent uw baan kwijt. Alles waar u al die tijd voor gewerkt heeft, staat nu opeens op losse schroeven. Dat kan best een emotionele ervaring zijn, zeker als dit gebeurt na een lang dienstverband. Uw collega’s waar u tijdenlang mee op trok gaat u mogelijk niet meer zien, uw vaste routine wordt ruw doorbroken en u weet even niet meer waar u aan toe bent. In uw situatie is het dan fijn als u terug kunt vallen op de hulp van ervaren adviseurs.

Rechtsbijstandverzekering bij ontslag

Bent u ontslagen als gevolg van een reorganisatie of een arbeidsconflict? Bent u het niet eens met uw ontslag? Wanneer u beschikt over een rechtsbijstandverzekering kunt u hiermee mogelijk terugvallen op de juridische hulp van een jurist van uw rechtsbijstandverzekering. Deze jurist staat u bij in het traject rondom uw ontslag. Wanneer dit in de voorwaarden van uw verzekering opgenomen is, kunt mogelijk zelfs externe specialisten inhuren. Uw verzekeringsadviseur helpt u graag deze mogelijkheden op een rijtje zetten.

Goed bekijken waar u recht op heeft

Bij verschillende verzekeraars zijn rechtsbijstandverzekeringen opgedeeld in diverse deelverzekeringen. Zo zijn er onder andere rechtsbijstandverzekeringen voor inkomen, consument en verkeer. Ieder met zijn eigen voorwaarden. Uw verzekeringsadviseur vertelt u de mogelijkheden tot rechtsbijstand in uw situatie en staat u bij in de aanvraag in deze vervelende tijd.

Wat moet ik doen nu ik ontslag heb gekregen?

Nu u deze vervelende situatie terechtgekomen bent, is het zaak u goed te laten informeren. Door de relevante instanties als UWV over uw toekomstige mogelijkheden en verplichtingen. Maar ook op gebied van verzekeringen. Uw adviseur van MZA helpt u graag uw opties inventariseren en helpt u bij de aanvraag voor rechtsbijstand wanneer dit nodig mocht zijn.

Ik heb ontslag gekregen