Regiobank & MZA, lokaal sterk

07 juli 2021
Regiobank & MZA, lokaal sterk

Door de coronacrisis zijn we lokale ondernemers meer gaan waarderen. We hebben het afgelopen jaar bewust meer gekocht en geconsumeerd bij lokale winkels, zelfstandige horeca en bedrijven dan ooit. We zijn ons meer bewust geworden van het belang van lokaal ondernemerschap. Ruim de helft van Nederland kocht het afgelopen jaar dan ook meer bij de lokale ondernemer dan bij de landelijke winkelketens. Bijna driekwart vindt dat zij zelf een bijdrage moeten leveren om lokaal ondernemerschap te steunen. Dat en meer blijkt uit onderzoek van Direct Research in opdracht van RegioBank, waarbij ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder is gevraagd naar lokaal ondernemerschap.

Lokale ondersteuning

Des te belangrijker dus dat deze lokale ondernemers ook lokaal ondersteund kunnen worden. Al jaren is MZA de betrouwbare partner van een grote groep ondernemers in de gemeente Edam-Volendam en daarbuiten. De zakelijk adviseurs van MZA staan deze ondernemers bij met ondersteuning op gebied van verzekeringen en voorzien hen van financieel advies. Door regelmatig contact en optimale bereikbaarheid weten de lokale ondernemers zich verzekerd van een luisterend oor bij problemen en goede adviezen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Zakelijk lenen via Regiobank

Onderdeel van de ondersteuning die MZA haar relaties biedt zijn de producten van de RegioBank. Al jaren is MZA onafhankelijk adviseur van de RegioBank. Dit geeft zowel particuliere klanten als ondernemers de mogelijkheid om via de bank in de buurt te betalen, sparen en lenen. Nu steeds meer bankfilialen van de landelijke banken uit het straatbeeld verdwijnen en ondernemers voor hun bankzaken grotendeels aangewezen zijn op online bankieren groeit de vraag naar persoonlijk contact en advies.

“Bij grote zakelijke vraagstukken is het prettig om te sparren met iemand die u kan adviseren. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van voorraad of het afsluiten van een hypotheek voor een bedrijfspand. Dit zijn voor een bedrijf geen kleine aankopen en bovendien ook flink verweven met de verzekeringen die een bedrijf afgesloten heeft. Wij vinden het niet meer dan normaal dat we onze relaties ook met deze zaken optimaal kunnen ondersteunen” vertelt Kees Tuijp van MZA.

Extra lage rentetarieven op bedrijfshypotheken

“RegioBank biedt ondernemers interessante tarieven voor financiering. Dit geldt zowel voor het bedrijfskrediet in de vorm van een rekening-courant als voor de bedrijfshypotheken. Mede door het lage renteniveau zijn deze laatste nu erg interessant, ook voor oversluiters.” Kees vervolgt: “Voor ondernemers die een aanzienlijk deel eigen vermogen inbrengen in de hypotheek profiteren van rentes vanaf 1,55%. Maar ook voor ondernemers met een kleiner deel eigen vermogen bieden de lagere rentetarieven kansen.”

“Wanneer u kiest voor een duurzaam pand met energielabel C of beter óf de hypotheek gebruikt om het pand te verduurzamen, is het zelfs mogelijk om tot 90% van de markwaarde van het pand te financieren. Denkt u na over het investeren in een bedrijfspand of verduurzaming van uw huidige pand, dan denken de adviseurs van MZA graag met u mee. Het kan in sommige gevallen flink lonen om uw huidige bedrijfshypotheek over te sluiten.”

 

 

“Een groot voordeel van de bedrijfshypotheek van RegioBank is de transparantie over tarieven. U kunt in een oogopslag zien welke tarieven horen bij welke eigen inbreng. Dat schept vooraf al duidelijkheid én het is voor bedrijven die denken aan oversluiten erg handig. Bij wijze van spreken is het voordeel ten opzichte van uw huidige hypotheek zo te berekenen. Die transparantie is in de zakelijke markt vaak nog ver te zoeken.”

Waarom RegioBank?  

“Omdat RegioBank lokaal erg belangrijk vindt en daar sluiten wij ons van harte bij aan” antwoordt Kees direct. “Het is super belangrijk dat lokale ondernemers de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben van een adviseur die ze kennen en vertrouwen. Met de ‘buurtzame bank’ zoals RegioBank zichzelf noemt, vinden ze altijd een fysiek bankfiliaal in de buurt om geldzaken te regelen. Naast de grote financiële vraagstukken biedt RegioBank ondernemers ook een betaalrekening met vaste en mobiele betaalautomaten. Hierdoor kan een ondernemer echt voor al zijn zaken bij ons terecht”, aldus Kees Tuijp. “Bij MZA zijn ondernemers altijd verzekerd van goed advies.”

Meer informatie?