Profiteer nu ook zakelijk

van de voordelen van RegioBank

Bedrijfshypotheek

U bent ondernemer en uw bedrijf groeit. Mooi nieuws. Om uw bedrijf verder te laten groeien wilt u mogelijk uw bedrijfspand laten (ver)bouwen of misschien wel een nieuw bedrijfspand kopen. Met de bedrijfshypotheek van de RegioBank kunt u als ondernemer verder groeien. Ook als u al een zakelijke hypotheek heeft afgesloten is het mogelijk interessant om te kijken of deze over te sluiten is. Met de aantrekkelijke voorwaarden van de bedrijfshypotheek van de RegioBank maakt u de keuze voor een landelijke bank met lokale kracht. Uw adviseur van MZA helpt u graag de mogelijkheden onderzoeken. 

Past een bedrijfshypotheek bij uw situatie?

U kunt een RegioBank bedrijfshypotheek aanvragen wanneer:

  • U minimaal 2 jaren onderneemt en jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar kunt aanleveren.
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • U naast bestaande verplichtingen ook rente en aflossing van de bedrijfshypotheek kunt betalen.
  • U niet van plan bent om meer dan 40% van het bedrijfspand te verhuren.
  • Uw bedrijfsactiviteit past binnen het RegioBank duurzaamheidsbeleid. Bekijk hieronder meer over welke sectoren uitgesloten zijn.
Bedrijfshypotheek aanvragen?

MZA helpt u met al uw vragen over zakelijk lenen. Vraag direct een vrijblijvende afspraak aan. 

Een zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand aanvragen

Wanneer u een bedrijfshypotheek wilt aanvragen bespreekt u uw wensen met een adviseur van MZA. Uw adviseur kijkt samen met u naar het maximale hypotheekbedrag wat u kunt aanvragen voor de aanschaf van uw bedrijfspand. Dit ligt bij RegioBank tussen € 50.000 en € 2 miljoen. 

Heeft u een zakelijke financiering bij een andere aanbieder en wilt u uw bedrijfshypotheek oversluiten? Tijdens een adviesafspraak bekijkt uw adviseur van MZA samen met u de mogelijkheden en voorwaarden binnen de RegioBank bedrijfshypotheek.

Bedrijfshypotheek binnen 20 jaar af te lossen

De zakelijke hypotheek die u afsluit kunt u in 20 jaar aflossen maar sneller kan ook. De looptijd van uw zakelijke financiering spreekt u af met uw adviseur. Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Ook kunt u jaarlijks extra aflossen tot 5% van de hoofdsom. 

Bedrijfshypotheek

Mogelijkheden voor (her)financiering en de waarde van uw bedrijfspand

De bedrijfshypotheek die u bij RegioBank afsluit, staat in verhouding met de waarde van het bedrijfspand. U kunt standaard voor 80% en in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde financieren. Binnen de RegioBank bedrijfshypotheek kunt u tot 90% van de marktwaarde financieren wanneer u of uw bedrijfspand voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

  • U koopt, bouwt of verbouwt een duurzaam pand (energielabel C of beter) of;
  • U investeert om het pand te verduurzamen (naar energielabel C of beter) of;
  • U heeft een woonhuishypotheek van RegioBank of al minimaal 5 jaar een zakelijke betaalrekening bij RegioBank.

Wat zijn de kosten en rentetarieven van een bedrijfshypotheek?

Elke maand betaalt u rente over de uitstaande hypotheekschuld. Bij het afsluiten van uw bedrijfshypotheek spreekt u een hypotheekrente af die tijdens de rentevaste periode gelijk blijft. Daarnaast lost u iedere maand een deel van uw bedrijfshypotheek af. Het rente- en aflossingsbedrag betaalt u iedere maand achteraf van uw zakelijke rekening. Het exacte rentepercentage dat u betaalt over uw zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand vindt u in de offerte of het rentevoorstel. Deze krijgt u van uw adviseur van MZA. Lees meer over de kosten en rentetarieven van de bedrijfshypotheek in het RegioBank tarievenoverzicht hieronder.

Stappenplan afsluiten bedrijfshypotheek

Uw zakelijke hypotheek sluit u af bij MZA. Als Zelfstandig Adviseur van de RegioBank zijn de adviseurs van MZA uw eerste aanspreekpunt voor al uw zakelijke vraagstukken.

Stap 1: Adviesgesprek(ken) met een adviseur

Als eerste stap vraagt u een adviesgesprek aan met uw zakelijk adviseur van MZA. Tijdens dit eerste gesprek bespreekt u samen de voorwaarden en mogelijkheden van de zakelijke hypotheek. Uw adviseur legt uit welke documenten nodig zijn voor de aanvraag en geeft u inzicht in de kosten die met uw aanvraag gemoeid zijn.

Is de bedrijfshypotheek van RegioBank geschikt voor uw wensen? Dan begint de RegioBank adviseur de aanvraag voor het bedrag dat u wilt lenen. U wordt een aantal vragen over uw onderneming en de hypotheek die u wilt afsluiten gesteld. Ook zijn een aantal documenten (KVK-uittreksel, jaarcijfers) benodigd. Uw adviseur helpt u bij het uploaden van deze gegevens in een online omgeving.

Stap 2: RegioBank beoordeelt uw hypotheekaanvraag

Na het ontvangen van uw aanvraag en de benodigde documenten, wordt uw hypotheekaanvraag beoordeeld door RegioBank. Daarbij wordt gekeken naar de financiële situatie van uw bedrijf om in te schatten of u de rente en aflossing kunt betalen, maar ook naar uw privé situatie en eventuele risico's.

Stap 3: U ontvangt een offerte voor uw bedrijfshypotheek

Als uw aanvraag is goedgekeurd door de RegioBank, ontvangt u een offerte van uw adviseur van MZA. In het geval dat uw aanvraag afgekeurd wordt, legt uw adviseur uit waarom uw aanvraag afgewezen is. 

Als u akkoord bent met de offerte, ondertekent u alle documenten en zorgt uw adviseur voor het verwerken van de verdere aanvraag. Ook zorgt uw adviseur dat de notaris de benodigde informatie krijgt voor het vestigen van de hypothecaire zekerheid.

Heeft u interesse in de RegioBank bedrijfshypotheek?

Wilt u een bedrijfspand kopen of laten (ver)bouwen om verder te kunnen groeien? Of heeft u al een zakelijke hypotheek, maar heeft u interesse in oversluiten? Uw zakelijk adviseur van MZA adviseert u graag over de mogelijkheden van de RegioBank bedrijfshypotheek. Vraag vandaag nog een adviesgesprek aan bij MZA. 

Zakelijk betalen

Zakelijk betalen

Bent u ondernemer? Dan kunt u ook zakelijk bankieren bij de RegioBank. 

Zakelijk sparen

Zakelijk sparen

RegioBank biedt zijn zakelijke klanten verschillende spaaropties met flink wat flexibiliteit wanneer u spaart  voor een nieuw bedrijfspand of een verbouwing in uw winkel

Rekening-courant Krediet

Rekening-courant Krediet

Met een zakelijk krediet kunt u tot een afgesproken bedrag rood staan op uw zakelijke rekening wanneer een nieuwe voorraad voor uw winkel nodig heeft of ongebruikelijk lang moet wachten op openstaande facturen.

Veelgestelde vragen Bedrijfshypotheek

Kan ik het de hele marktwaarde van een bedrijfspand financieren?

Nee, u kunt niet de hele marktwaarde financieren met een bedrijfshypotheek. U kunt standaard voor 80% en soms tot 90% van de marktwaarde financieren. Daarbij ...

Hoeveel mag ik jaarlijks aflossen van mijn zakelijke bedrijfshypotheek?

Ieder jaar lost u minimaal 5% van uw zakelijke hypotheek af. Daarbij kunt u jaarlijks aflossen tot 5% van de hoofdsom. De zakelijke hypotheek moet ...

Ik wil mijn bedrijfspand verhuren mag dat?

Wanneer u een bedrijfshypotheek heeft afgesloten bij Regiobank, dan mag u niet meer dan 40% van het bedrijfspand verhuren. Hiermee heeft u ingestemd bij het ...