Mijn kind heeft een mobiele telefoon, moet ik hiervoor een verzekering afsluiten?

We hebben tegenwoordig allemaal een mobiele telefoon zodat we goed bereikbaar zijn. Ook kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd een mobieltje. Zo zijn er kinderen van 8 die al rondlopen met de nieuwste smartphone. Wanneer uw kind naar de middelbare school gaat is het sowieso verstandig om een mobiele telefoon te geven. Steeds meer scholen werken met telefoons en dan is deze dus echt noodzakelijk. De vraag die wij vaak krijgen van onze cliënten is: moet ik een verzekering afsluiten voor de telefoon van mijn kind? Wij zochten het voor u uit.

Valschade, verlies of diefstal

Kinderen moeten nog veel leren en een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker met iets breekbaars en waardevols als een telefoon. Even laten vallen op de verkeerde plaats of in het water kan ervoor zorgen dat de telefoon niet meer gebruikt kan worden. En dan? Een nieuw toestel of reparatie kan vele honderden euro’s gaan kosten. Naast het risico van valschade of verlies is diefstal een mogelijkheid die niet vergeten mag worden. Vooral bij de jeugd wordt hun telefoon nog wel eens gestolen.

Inboedelverzekering

Is de mobiel in huis gevallen of vanuit huis gestolen? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Bijna iedereen heeft wel een inboedelverzekering afgesloten op hun huis. Bij brand- en waterschade is de mobiel ook mee verzekerd. Waterschade is natuurlijk wel een dingetje want is de telefoon kapot gegaan omdat deze in het toilet is gevallen of omdat deze een duik in bad heeft genomen, dan is dit niet gedekt. Bij waterschade telt de schade alleen wanneer dit veroorzaakt is door een gesprongen leiding of lekkend apparaat. Het is wel belangrijk om na te gaan of mobiele telefoons meeverzekerd zijn bij uw inboedelverzekering omdat een aantal maatschappijen de mobiele telefoons hebben uitgesloten. Dit omdat schade aan telefoons vaak worden geclaimd bij verzekeraars, terwijl de schade niet thuis is gebeurd.

Telefoonverzekering

Wilt u er zeker van zijn dat de schade aan de telefoon van uw kind is gedekt? Dan kunt u het beste kiezen voor een telefoonverzekering. U bent dan gedekt voor de val- of stootschade van de telefoon. Diefstal is vaak een extra dekking waar u voor kunt kiezen, kijk daar goed naar wanneer u besluit een telefoonverzekering af te sluiten.

Eigen risico

Bij een telefoonverzekering moet u wel rekening houden met een eigen risico. Dit bedrag kan behoorlijk oplopen en is afhankelijk van het toestel welke u wilt verzekeren. Dit eigen risico zorgt ervoor dat veel mensen juist niet kiezen voor een telefoonverzekering.

Buitenhuisdekking

We begrijpen wanneer u twijfelt of een telefoonverzekering wel echt voordelig is. Wanneer u een inboedelverzekering heeft die ook valschade aan uw mobiele telefoon dekt is het misschien voordeliger om te kiezen voor een buitenhuisdekking zodat u geen aparte telefoonverzekering hoeft af te sluiten. Wilt u weten wat voor uw situatie het beste is? Maak gelijk een afspraak met een adviseur van MZA. Wij staat voor u klaar en helpen u graag.

Mijn kind heeft een mobiele telefoon, moet ik hiervoor een verzekering afsluiten?