Altijd de beste optie

13 juli 2022
Altijd de beste optie

Dat je een auto kunt leasen in plaats van kopen is bekend. Maar dat ook MZA zich richt op de wereld van de autolease behoeft misschien enige toelichting. Kees Tuijp over de voordelen voor zowel de particuliere als de zakelijke rijder.

Financial lease maakte altijd al deel uit van de portefeuille van MZA. Kees: “Dat is in feite niets meer dan een lening. Puur een financieel verhaal dus.” Dat MZA ook operational lease aanbiedt is van recentere datum. “Dat doen we in samenwerking met een partner die het automotive-deel oppakt. Wij richten ons puur op het financiële aspect en op de verzekeringen.”

Actueel auto-aanbod

Daarbij biedt MZA de klant diverse mogelijkheden. Kees: “Via onze automotive partner hebben we continu een actueel aanbod aan scherp geprijsde lease-auto’s. Maar wil iemand een specifiek merk en type, dan kunnen we daarvoor ook een voorstel uitwerken. En heeft een klant een offerte van een ander leasebedrijf, dan doen wij een second opinion en kunnen we vaak een scherpere aanbieding doen. We bedienen overigens niet alleen de zakelijke markt, maar bieden ook private lease.” Een belangrijk verschil met de grote landelijke leasemaatschappijen, is dat de verzekering bij MZA buiten de lease kan worden gehouden. “Als iemand veel schadevrije jaren heeft kan dat een voordeel zijn”, legt Kees uit. “We regelen de verzekering dan afzonderlijk en tegen een aantrekkelijke premie.”

Advies op maat

De toegevoegde waarde zit ‘m ook in het advies op maat dat MZA levert. “Een merkdealer wil vooral een auto verkopen. Begrijpelijk, maar wij kijken verder, naar een oplossing specifiek voor de situatie van de klant. En uiteraard naar de meest gunstige maandlasten, nu en in de toekomst. Wat is voor een ondernemer de beste keuze? Dat kan koop zijn, zodat de auto als bezit op de balans komt te staan. Is lease een betere optie, dan gaat het erom de juiste vorm te kiezen.”

Bestaande leasecontracten

Ook voor bedrijven die al jarenlang een operational leaseconstructie hebben voor hun wagenpark, kan het interessant zijn om daar eens een vergelijkende offerte naast te leggen, stelt Kees Tuijp. “Pas nog hebben we voor een relatie met een behoorlijk aantal auto’s een aardige besparing in de maandelijkse leasekosten weten te realiseren."

Meer informatie?