Autolease bij MZA, logisch toch?

22 juni 2021
Autolease bij MZA, logisch toch?

In eerste instantie zult u zeggen; nee, dat is niet echt logisch. Voor autolease ga ik toch naar een autodealer? Ja, dat kan. Maar juist omdat autolease een financieel product is, past deze perfect in de dienstverlening van uw financieel adviseur. MZA trok daarom de stoute schoenen aan en breidt vanaf heden de dienstverlening uit met autolease. En misschien nog wel belangrijker; het juiste advies voor bij uw persoonlijke situatie. 

Leasen is steeds populairder 

De afgelopen jaren is autolease steeds bekender en populairder geworden. Met de introductie van Private Lease is de markt voor personenauto’s flink veranderd. Uiteraard worden er nog vele auto’s verkocht maar Private Lease wint dagelijks aan terrein. Ook op de zakelijke markt, waar Operational en Financial Lease al volledig ingeburgerd zijn, wordt steeds vaker gekozen voor het leasen van bedrijfsauto’s in plaats van koop. Kees Tuijp van MZA vertelt: “Wat vaak vergeten wordt is dat lease een vorm van lenen is en als zodanig ook behandeld dient te worden als onderdeel van uw financiële planning.”  

Het juiste advies bij Private Lease 

Het klinkt in de reclames super mooi; rij deze auto voor X euro per maand. Kees Tuijp; “Bij Private Lease wordt een contract voor een bepaalde tijd afgesloten en aan het einde van de looptijd wordt de auto weer ingeleverd. Tijdens de looptijd betaalt de lessee alleen zelf de brandstof en eventuele boetes. Reparatie, onderhoud, verzekering en motorrijtuigenbelasting zijn onderdeel van het leasebedrag. Vooral dat vaste bedrag per maand spreekt veel mensen aan.” 

“Overigens geldt vaak nog wel een eigen risico bij sommige reparaties en moeten zaken als pechhulp en schadeverzekering voor inzittenden aanvullend afgesloten worden. Dat vergeten mensen vaak.” Kees vervolgt; “Maar niet altijd is Private Lease de juiste keuze. Het blijft een lening en wordt ook als zodanig geregistreerd. Wilt u bijvoorbeeld uw hypotheek oversluiten of uw eerste huis kopen, dan heeft deze lening een negatief effect op de hoogte van de hypotheeklening. Juist dan is kopen misschien verstandiger”. 

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) heeft onlangs ook aandacht gevraagd voor de gestegen interesse. Een groeiend aantal huishoudens heeft meer dan 21 abonnementen. Vaak gaat het dan opgeteld om maandelijkse vaste lasten van honderden euro’s zonder dat hier enige vorm van toetsing aan vooraf gaat. Dit kan ertoe leiden dat mensen langdurige verplichtingen aangaan die ze niet kunnen dragen met alle nadelige gevolgen van dien. 

Zakelijke lease; hoe zit het met de verzekeringen? 

Ook op zakelijk gebied wordt steeds vaker de stap gezet naar lease. Kees; “Daar waar de ‘auto-van-de-zaak’ het laatste jaar door het thuiswerken wat minder populair is geworden zien we een grote stijging in het leasen van bedrijfsauto’s en -bussen.” Dat deze keuze gemaakt wordt snapt Kees.  “Flexibiliteit is een steeds belangrijker factor geworden. Het onderhouden van een aanzienlijk wagenpark kost flink wat onderhoudskosten en er moet regelmatig vervanging plaatsvinden. In leaseconstructies is de einddatum bekend en wordt ‘de vloot’ als het ware steeds vernieuwd. Prima oplossing op het eerste gezicht.” 

Kees vervolgt; “Het probleem zit hem vaak in de verzekeringen die in de leaseconstructies zijn opgenomen. Dit zijn vaak standaard producten met weinig tot geen ruimte voor maatwerk. Juist wanneer elke onderneming anders is en andere risico’s met zich mee brengen. Een bouwbusje of een auto van de zaak zijn twee verschillende voertuigen die met verschillende doelen de weg op gaan. Die verschillende risico’s horen ook in de autoverzekeringen opgenomen te worden.”  

Waarom dan kiezen voor Autolease via MZA? 

Kees Tuijp vond in DAK Autolease de oplossing die hij zocht. “Via de systemen van DAK hebben wij toegang tot een groot aanbod van leaseauto’s, zowel voor Private lease als de zakelijke markt. Vanuit onze positie van financieel adviseur kunnen we precies uitzoeken wat onze relaties kunnen leasen én of lease wel de juiste keuze is voor hun situatie.“  

“Daarnaast is het mogelijk om te berekenen wat uw huidige auto u nu maandelijks kost aan afschrijving, reparatie en onderhoud. Zo wordt het makkelijk deze twee opties naast elkaar te houden en te vergelijken.” 

“Voor de zakelijke markt biedt het ons de optie om Operational en Financial Lease aan te bieden en hier zelf de juiste verzekering bij te kiezen. Zo kunnen wij onze zakelijke relaties nog steeds een verzekeringspakket op maat aanbieden die perfect aansluit op hun operatie.” Kees sluit af: “Het allerbelangrijkste vind ik dat we voor al onze relaties altijd de oplossing voor hun vraagstukken kunnen bieden. Niet voor niets is onze slogan ‘Verzekerd van goed advies’.” 

Meer informatie?