Belangrijke kracht bij MZA

12 maart 2023
Belangrijke kracht bij MZA

Al dertien jaar is Dick Tol controller bij MZA. Hij regelt alle financiële zaken binnen het bedrijf en is de rechterhand van directeur Kees Tuijp. “Ik vind het heel leuk om met cijfers te werken. Dat én het contact met onze relaties maakt dat ik dit werk al zo lang doe.”

Binnen een bedrijf zijn de financiën altijd belangrijk, maar bij een assurantiekantoor draait het om bijna niets anders dan geldzaken. Dick Tol (59) is dan ook een belangrijke kracht in het bedrijf. “Alle financiën lopen via mij. Ik zorg ervoor dat alles goed wordt beheerd. Ik weet dat het een van de belangrijkste functies binnen het bedrijf is, anders draait de tent niet. We moeten tijdig rapporteren en uitvoeren.” Toch blijft Dick liever een beetje op de achtergrond.

Blijft uitdagend

Met cijfers en data werken heeft hem altijd al getrokken. Ook na dertien jaar zit Dick nog helemaal op zijn plek. “Door overnames van portefeuilles en het feit dat we ons hebben aangesloten bij CVB (Centraal Volmacht Bedrijf) is het werk de afgelopen jaren veranderd. We gaan een stapje verder dan voorheen. Dat zorgt ervoor dat mijn werk uitdagend blijft.” Dick is dan ook zeker van plan bij MZA te blijven. “Als ik met pensioen ga, werk ik graag nog mijn opvolger in.” 

Contact met relaties

Ook het feit dat hij regelmatig contact heeft met relaties zorgt ervoor dat Dick voldoening uit het werk haalt. “Relaties komen bij mij terecht als ze termijnen willen wijzigen of bankrekeningen of andere aspecten willen aanpassen. Juist de combinatie tussen cijfers en contact met onze relaties maakt het werk voor mij mooi. Alhoewel ik het nog steeds niet erg leuk vind om achter wanbetalers aan te moeten."

Ruimte voor het goede doel

Naast zijn werk bij MZA is Dick Tol ook actief als vrijwilliger bij zwemvereniging De Pinguins in Volendam. “Dat is een stichting waar kinderen met een beperking hun zwemdiploma kunnen halen.” Dick is penningmeester voor de vereniging en mag de administratie hiervoor uitvoeren op het financiële pakket van MZA. Hij haalt ook sponsoren binnen. “Heel leuk om te doen en het geeft veel voldoening. Ik vind het echt heel mooi dat dit bij MZA kan.”

Meer informatie?