De gevolgen van een juridisch conflict

23 juni 2022
De gevolgen van een juridisch conflict

Ondernemen is risico’s nemen. Soms gaat het goed, soms wat minder. Meestal gaat dat met golfbewegingen. Maar de afgelopen tijd hebben veel ondernemers het flink voor de kiezen gekregen. Niet gek dus dat ondernemers zich nu meer dan normaal zorgen maken over de financiële gezondheid en toekomst van hun onderneming.

Naast de ‘normale’ zorgen die u als ondernemer kunt hebben, leert de ervaring helaas dat bijna elk bedrijf één of meerdere keren te maken krijgt met een juridisch conflict. Dat zorgt voor extra stress, want het is vaak lastig in te schatten welke consequenties zo’n conflict met zich meebrengt. Gelukkig gaat het niet altijd meteen om hoge kosten. Maar het gaat wél altijd over veel meer dan kosten. Het gaat ook over emoties, tijd en ervaring én over het gebrek aan die laatste twee.

De meest voorkomende conflicten

Veel zakelijke conflicten gaan over personeel en leveringsvoorwaarden, maar met stip bovenaan staan de contractuele zakelijke conflicten. Dan gaat het bijvoorbeeld om conflicten rondom incassozaken, overeenkomsten tussen bedrijven onderling, aanneming van werk variërend van klein schilderwerk tot grote verbouwingen of de inkoop van handelsgoederen. Wanner u als ondernemer met een dergelijk conflict te maken krijgt, wilt u eigenlijk maar een paar dingen. Dat u geholpen wordt, dat u de zorg uit handen kunt geven en dat u kunt vertrouwen op een juridisch specialist die er is om u écht te helpen. En dan bent u bij ARAG aan het juiste adres. Met meer dan vijfhonderd juristen met specialisaties op verschillende rechtsgebieden, heeft ARAG alle expertise in huis om u de beste juridische hulp te bieden.

Geldfit Zakelijk: doe de test

ARAG vindt het daarnaast belangrijk dat ondernemers de juiste hulp krijgen wanneer zij worstelen met hun financiën. Daarom heeft ARAG zich verbonden aan Geldfit Zakelijk, een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Maakt u zorgen over uw onderneming, heeft u te kampen met betalingsachterstanden of wilt u weten hoe uw onderneming er financieel voor staat? Doe dan de test van Geldfit Zakelijk op www.arag.nl/zakelijk. Na het beantwoorden van een paar korte vragen krijgt u inzicht in de financiële situatie van uw onderneming én ontvangt u geheel gratis en vrijblijvend een advies. Zo krijgt u te zien waar u terecht kunt voor verdere hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp in de buurt. De online test is dus een snelle en laagdrempelige manier naar de juiste hulp! Op de pagina www.arag.nl/ zakelijk vindt u daarnaast nog veel meer informatie over veel voorkomende conflicten en leest u wat uzelf kunt doen om deze te voorkomen.

Een rechtsbijstandverzekering van afsluiten?

Wilt u liever de zekerheid van een eigen jurist om uw belangen te behartigen? Een financieel adviseur kan helpen bij het afsluiten van de juiste rechtsbijstandverzekering voor uw onderneming. Maak eenvoudig een afspraak met een financieel adviseur van MZA.

Meer informatie?