Generalist en specialist in één

04 oktober 2022
Generalist en  specialist in één

Johan Schilder, adviseur zakelijk. Hij is in het verzekeringsvak niet alleen breed inzetbaar, maar mag zich ook in meerdere disciplines een specialist noemen. Zakelijk adviseur Johan Schilder: “Mijn ambitie is om klanten een zo volledig mogelijk pakket aan te bieden.”

Uiteindelijk gaat het erom de risico’s die ondernemers lopen maximaal af te dekken. Johan vertelt: “Risicobeheersing in de meest brede zin van het woord, om zo de continuïteit van een onderneming te waarborgen. Dat is immers waar het om gaat. Risico’s die uit zijn te sluiten moet je uitsluiten, voor de rest moet je passende maatregelen nemen.”

Complete financial planning

Daarbij kijkt Johan verder dan alleen het verzekeringsdeel. “Ik help zakelijke klanten met de complete financial planning. Verzekeringen dus, maar bijvoorbeeld ook hypotheken, pensioenen en leasing. Maar ook over zaken als liquiditeiten solvabiliteit denk ik graag mee. Niet alleen ondernemers kunnen we bijstaan, maar ook hun medewerkers. Bijvoorbeeld op pensioengebied. En daar waar onze eigen kennis ophoudt werken we samen met deskundige partners. Bijvoorbeeld wanneer er een risico-inventarisatie en evaluatie moet komen.” 

Zijn veelzijdige kennis betekent voor Johan een gevarieerde daginvulling. “Ik werk nu vijftien jaar bij MZA en heb het nog geen moment rustig gehad. Ik wilde eigenlijk organisatie-adviseur worden. Het leek me mooi om bij alle aspecten van het bedrijfsproces betrokken te zijn. In feite ben ik dat nu ook, maar mijn ambitie is om mijn kennis en daarmee ons pakket steeds verder uit te diepen. Zo zien we ook voor ondernemers nog volop mogelijkheden voor onze Regiobank. Mensen doen toch het liefst zaken met mensen. Dat is bij de grootbanken bijna niet meer mogelijk."

Veelzijdig platform

Johan Schilder noemt MZA Horeca een mooi voorbeeld van veelzijdige risicobeheersing. “Een platform waarin we in eerste instantie samen met onze partners de belangen behartigden van ondernemers in de horeca en de vershandel. Inmiddels doen we dat voor bijna alle branches.”

Meer informatie?