Githa Jonk - Relatiebeheerder schadeverzekeringen

15 juni 2023
Githa Jonk - Relatiebeheerder schadeverzekeringen

Bij het zien van een vacature van MZA dacht Githa Jonk: 'Ja, dit wil ik'. Een totale ommezwaai. Ze werkt op dat moment namelijk nog in de ICT. "Dat zag ik mezelf niet tot mijn pensioen doen. Bij MZA blijf ik het liefst tot mijn zeventigste."

Inmiddels is Githa sinds september 2022 in dienst als Relatiebeheerder Schadeverzekeringen. "Ik heb veel klantcontact, maak offertes voor particuliere schadeverzekeringen en sluit verzekeringen over. We hebben net weer wat portefeuilles overgenomen, dus daar zijnwe nu heel druk mee. En ik ben veel bezig met verzekeringen voor zonnepanelen, die zien we steeds meer."

Een divers takenpakket dus. En juist dat maakt het werk volgens Githa zo leuk. "Ik ben blij als ik ervoor kan zorgen dat iemand minder premie betaalt, maar toch onder dezelfde voorwaarden goed verzekerd is. Of als ik mensen kan wijzen op zaken waar ze niet aan gedacht hebben." 

Al opgeleid voor de baan

Als Githa solliciteert bij MZA wordt er in eerste instantie toch voor iemand anders gekozen. Diegene heeft namelijk al de genodigde papieren. Githa: "Maar we zouden contact houden voor als er weer een functie vrij zou komen." In de tussentijd volgt Githa naast haar baan de opleiding Wft-basis en Schadeverzekering particulier. Dus als het telefoontje van MZA komt is ze er helemaal klaar voor. "Daardoor was ik heel snel up & running. Veel mensen onderschatten namelijk hoeveel je moet weten in dit vak. Ik ben zo blij met mijn keuze. Het werk is fantastisch en we hebben een superleuk team. Ik zou dit zelfs na mijn pensioen kunnen doen."

Nooit uitgeleerd

Al haar hele carrière leert Githa Jonk bij. Ze start ooit als medisch secretaresse maar rolt al snel de ICT-wereld in. Daarnaast volgt ze nog een HBO-studie in de natuurgeneeskunde, puur hobbymatig. Juist daar heeft ze nu veel profijt van. "Aan het einde van het jaar komen de zorgverzekeringen voorbij. Door mijn achtergrond kan ik heel goed antwoord geven op de vragen die mensen daarover hebben." Bij MZA is ze nog lang niet uitgeleerd. "Het zakelijke aspect van verzekeringen lijkt me ook heel leuk. Maar voorlopig zit ik meer dan prima op mijn plek."

Meer informatie?