Op de juiste plek

16 augustus 2021
Op de juiste plek

Op de juiste plek

De jongste medewerker van Molenaar & Zwarthoed Adviseurs. Zo mag Tom Jonk (22) zichzelf noemen. Hij is schadebehandelaar in opleiding. “Het sociale aspect in combinatie met het financiële aspect, dat maakt dit werk zo mooi.”

Als Tom Jonk in de zomer van 2020 zijn studie Financial Service Management aan de Hogeschool van Amsterdam heeft afgerond, weet hij eigenlijk niet zo goed wat hij wil. “Ik zat die laatste periode alleen maar thuis te schrijven aan mijn scriptie. Dat thuiszitten was ik zat, maar ik was bang dat ik ergens anders ook vanuit huis ingewerkt zou worden.”

‘Meant to be’

Op 7 juli 2020 mag Tom zijn diploma in ontvangst nemen, twee dagen later ziet hij de vacature van Molenaar & Zwarthoed Adviseurs (MZA) voorbijkomen. “Dat was ‘meant to be’. Ik kom uit Volendam en de vacature sloot goed aan op mijn opleiding. Ik wist: ‘dit moet ik aanpakken’.” Tom heeft geluk, hij wordt aangenomen en op kantoor ingewerkt. “Klanten kwamen ook nog gewoon langs met hun schadeclaims.” Nog geen seconde heeft hij spijt gehad van zijn sollicitatie. “Ik zit echt op mijn plek hier. Het is een hechte, gezellige groep. Ik ben dan wel de jongste, maar gelukkig werken er meer jongeren bij MZA.” Het werk als schadebehandelaar in opleiding bevalt. “Het sociale aspect wordt gecombineerd met het financiële aspect. Het is een kwestie van snel kunnen schakelen en de klanten zo goed mogelijk helpen. Dat past bij mij.”

Zorgen uit handen nemen

“Natuurlijk is het soms lastig als je een klant moet vertellen dat een schade niet gedekt is. Maar aan de andere kant kun je ook veel mensen blij maken en hen zorgen uit handen nemen. Je kunt dan echt van toegevoegde waarde zijn.” Twee certificaten moet hij nog halen om zich écht schadebehandelaar te mogen noemen. In de praktijk leert hij alle kneepjes van het vak. “Ik ben nu heel blij met deze functie, maar ik heb ook zeker de ambitie om mezelf in de toekomst te ontwikkelen tot bijvoorbeeld een relatiebeheerder zakelijk.” Zorgen over zijn toekomst maakt Tom zich dan ook niet. “Het wordt juist gestimuleerd om door te groeien.”

Meer informatie?