Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

02 december 2019
Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Uw zorgverzekering in 2020

Inmiddels zijn de nieuwe voorwaarden en premies bekend van alle zorgverzekeraars. U kunt nu de beslissing nemen om uw huidige zorgverzekering voort te zetten óf over te stappen. Om u te helpen een juiste keuze te maken die bij uw situatie past, kunt u de hulp inroepen van een gespecialiseerde zorgadviseur. Hij of zij maakt u wegwijs in het doolhof van aanbieders en pakketten. Ook laten zij met praktijkvoorbeelden zien dat dé zorgpolis niet bestaat. De juiste zorgverzekering is voor iedereen verschillend. Wilt u verzekerd zijn van vergoeding van zorgkosten als het erop aankomt? Dan verdient u een eerlijk advies.

Welke zorgverzekering past bij u?

Zoveel smaken, zoveel keuzes. Het zorglandschap is net een supermarkt. De schappen staan vol aanbiedingen die allemaal om de aandacht strijden, maar waar veel kwaliteitsverschil tussen bestaat. Wat zit er eigenlijk in uw basispakket? Krijgt u wel die medicijnen of fysiotherapie vergoed op het moment dat u het nodig heeft? En heeft u wel de mogelijkheid om naar het ziekenhuis van uw eigen keuze te gaan? Veel mensen gaan er onterecht vanuit dat zij niet over kunnen stappen naar een andere zorgverzekeraar omdat zij veel zorgkosten maken. Toch zijn er ook producten waar geen medische selectie plaats vindt. Het is juist dan verstandig om je goed te laten adviseren. Het interpreteren van de voorwaarden is een lastige klus. Misverstanden over de vergoeding van specifieke behandelingen kunnen snel ontstaan. Heeft u vragen? Wij informeren u graag uitgebreid over de nieuwe voorwaarden en premies. Ons advies: wacht niet en neem contact met ons op.

Verlaging collectieve korting

Dit jaar heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) besloten de Zorgverzekeringswet aan te passen. De maximale collectiviteitskorting die verzekeraars op de basisverzekering mogen geven, wordt vanaf 2020 gehalveerd van 10% naar 5%. De maximale korting van 5% kan alleen nog worden verleend als er binnen een collectiviteit gewerkt wordt aan de verbetering van vitaliteit.

Vitaal Waterland

Wij hebben gezamenlijk het initiatief genomen om Vitaal Waterland op te richten. Vitaal Waterland is een initiatief waarin wij participeren samen met o.a. de Gemeente Edam-Volendam, GGD, zorgverzekeraars, zorgverleners en andere belangrijke partijen binnen de gemeente. Vitaal Waterland heeft tot doel het verbeteren van de vitaliteit van de inwoners van onze gemeente. Met dit initiatief willen we de zorg echt veranderen. Onnodig dure of overbodige zorg voorkomen en de zorg verplaatsen naar dichter bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde leefomgeving. Zorg vervangen door nieuwe en andere vormen van zorg - zoals e-health, domotica of sociaal en maatschappelijk werk. Van reactieve zorg naar preventieve zorg! Dit initiatief, die een verbetering van de vitaliteit voor de inwoners van onze gemeente beoogd, voldoet hiermee aan de door het Ministerie van VWS gestelde eis. Bijkomend voordeel is het behoud van de collectiviteitskorting. Goed nieuws! Niet alleen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee.

Meer informatie?