Schadeafhandeling als passie

20 februari 2024
Schadeafhandeling als passie

Van een gevallen telefoon tot waterschade of brand. Als schadebehandelaar handelt Sandro Buijs (57) allerlei soorten schades af. En hoewel schade natuurlijk nooit prettig is, haalt Sandro veel voldoening uit zijn werk. “Vooral autoschades zijn favoriet.” 

Een schade zo goed en snel mogelijk afhandelen. Dat is iedere dag weer het doel van Sandro Buijs. In 2009 startte hij bij MZA als assurantiemedewerker. “Ik werkte toen bij Jack Bond, uiteindelijk werd dat kantoor overgenomen door MZA.” Sandro haalt diverse diploma’s en komt op de afdeling schadebehandeling terecht. “Vooral bij lastige schades vind ik het heel fijn als ik het toch voor elkaar krijg dat de verzekering iets dekt. Juist bij die ingewikkelde zaken kunnen we echt het verschil maken.”

Hoewel het misschien gek klinkt, heeft Sandro een ‘favoriete’ schade. “Mijn vader had vroeger een rijschool, dus ik zat heel veel achter in de auto. Er was zelfs even de droom hetzelfde te gaan doen. Die liefde voor auto’s komt in mijn werk regelmatig terug. Bij autoschades weet ik precies hoe het zit, niemand kan me iets wijsmaken over verkeersregels.” Uiteindelijk heeft Sandro een heel ander pad gevolgd dan zijn vader. Voordat hij bij MZA werkte was hij zelfstandig brood- en banketbakker. “Wat ik nu doe is misschien heel anders, maar ik zit wel echt op mijn plek. Het bedrijf en de collega’s zijn heel prettig.”

Tip voor schadeformulieren

Als schadebehandelaar ziet Sandro Buijs het regelmatig: schadeformulieren die niet goed worden ingevuld na een verkeersongeval. “Ze zijn niet compleet of kruisjes zijn verkeerd gezet. Mensen realiseren zich vaak niet dat zo’n formulier een onderhandse akte is. Neem er dus echt goed de tijd voor. Iedereen kan zich namelijk voorstellen dat u iets later op een afspraak komt wanneer u betrokken was bij een aanrijding. Neem, als het kan, foto’s van de situatie en wees nauwkeurig. De verzekeraar houdt namelijk écht het formulier aan voor de beoordeling van de aansprakelijkheid.”

Meer informatie?