Schuurtje geen onderdeel van inboedelverzekering?

01 maart 2021
Schuurtje geen onderdeel van inboedelverzekering?

Afgelopen week verscheen in de Telegraaf een artikel waarin gewaarschuwd voor het ontbreken van dekking onder de inboedelverzekering bij diefstal van spullen uit een schuur of tuinhuisje. Nu wij steeds vaker uit huis werken verschuiven inbrekers steeds vaker hun aandacht naar diefstal uit bijgebouwen als garages en schuurtjes. Met daarin mogelijk kostbare zaken als elektrische fietsen of grasmaaiers.

Hoe goed zijn uw spullen verzekerd in uw schuur of tuinhuis?

Laten we voorop stellen dat elke verzekering zijn eigen voorwaarden heeft. Het is daarom ook lastig om een ja of nee antwoord te geven aan de hand van een algemene vraag. Hoe goed uw spullen verzekerd zijn in een schuur of tuinhuis is volledig afhankelijk van de voorwaarden van uw individuele verzekering. Over het algemeen zijn spullen in een schuur of tuinhuis op hetzelfde perceel als uw woning verzekerd onder de inboedelverzekering. Aanvullende clausules als het goed afsluiten van deze objecten zijn vaak wel van toepassing.

Wat zijn de uitzonderingen?

Waar het lastiger wordt is als u gebruik maakt van een schuur, garage of andere opslag op een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan de garagebox die u in de buurt huurt of een schuurtje bij de tuinbouwvereniging. Deze objecten bevinden zich niet op uw eigen perceel en dienen in de meeste gevallen apart verzekerd te worden met een eigen inboedelverzekering. Sommige verzekeraars verzekeren bovendien alleen als het object vastzit aan het woonhuis zelf. Een losstaand tuinhuis zou in dat geval al een probleem kunnen vormen.

Meer zekerheid over uw inboedelverzekering?

Bewaart u kostbare spullen in een bijgebouw als een schuur of garage wilt u graag weten hoe uw inboedelverzekering omgaat met inbraak? Uw adviseur van MZA vertelt u graag meer en kijkt samen met u naar de juiste oplossing voor uw situatie. Neem vandaag nog contact op met MZA.

Meer informatie?