Ik heb een elektrische fiets gekocht

Op dit moment worden er meer elektrische fietsen verkocht dan reguliere fietsen. De populariteit van e-bikes stijgt naar grote hoogte. Dat u heeft gekozen voor een elektrische fiets is dus zeker te begrijpen. U wilt natuurlijk dat u lange tijd kunt genieten van de e-bike en dat deze niet gestolen wordt of kapot gaat. Mocht dit wel gebeuren is het belangrijk dat u een fietsverzekering heeft afgesloten zodat u toch uw gestolen of kapotte fiets snel kunt vervangen.

Is een fietsverzekering verplicht?

Op dit moment is een fietsverzekering niet verplicht. Met de hoge aanschafwaarde van elektrische fiets is het toch wel iets om over na te denken. Wanneer uw dure elektrische fiets onverhoopt gestolen wordt wilt u wel een nieuwe fiets kunnen kopen. Maar ook na het ontstaan van schade aan de fiets is het kunnen terugvallen op een fietsverzekering erg prettig.

Diefstal verzekering of complete e-bike verzekering

Het aantal diefstallen onder elektrische fietsen is flink veel hoger dan bij reguliere fietsen. De populariteit en hoge aanschafprijs maken de e-bike een gewild object voor diefstal. Een diefstalverzekering is daarom altijd aan te raden wanneer u een elektrische fiets aanschaft. Maar is dat voldoende? Wanneer u op een elektrische fiets rijdt, gaat u een stuk sneller dan op een reguliere fiets. Een ongeluk heeft daardoor vaak een ernstiger verloop en zorgt voor meer schade; aan uzelf, de fiets en soms ook een derde partij die wellicht betrokken is. Een complete elektrische fietsverzekering, waarbij ook schade door een ongeval verzekerd is, is daarom aan te raden.

Fietsverzekering voor elektrische fietsen

Kies altijd voor een verzekering met een goede dekking. Kijk hierbij goed naar de voorwaarden. Hoe is de fiets verzekerd bij diefstal en/of schade? Er zijn altijd verschillende bepalingen met betrekking tot de accu en eventuele accessoires. De verschillen tussen verzekeraars kunnen op dit gebied groot zijn. Bij MZA helpen wij u graag bij het afsluiten van een fietsverzekering voor uw e-bike. Neem contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak.

Ik heb een elektrische fiets gekocht