Dubbele strop skiër

Geschreven door: Kees Tuijp22-02-2017 Dubbele strop skiër

We ontvangen veel vragen naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf. In dit artikel "Dubbele strop skiër" vertelt de schrijver, een advocaat gespecialiseerd in ski-ongevallen, over het mogelijk mislopen van tienduizenden euro's na een ongeval.

Vanuit de dagelijkse praktijk van deze advocaat geloof ik zeker dat dit regelmatig gebeurt.

In dossiers waarbij advocaten de geleden schade van skiërs proberen te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekeraar van de veroorzakende partij zal deze vragen om bewijs waaruit de aansprakelijkheid blijkt. Dit geldt namelijk altijd en beperkt zich niet tot ski-ongevallen.

Waar het volgens mij echter mis gaat in dit verhaal en waar ook verwarring ontstaat bij onze klanten is het feit dat de schrijver van het artikel termen gebruikt als verzekeringskwestie en verzekeraars die niet uit willen keren. Het gaat hier dan op claims ingediend bij aansprakelijkheidsverzekeraars. Niet om claims ingediend op een reisverzekering.

Op een reisverzekering speelt dit bij ongevallen helemaal niet. Een reisverzekering met een ongevallendekking, een wintersportdekking en een geneeskundige kostendekking zal in geval van een ski-ongeval gewoon dekking verlenen. Hier is absoluut geen aanvullend bewijs voor nodig (alleen uiteraard de nota's van medische kosten).

Alleen bij diefstal van bagage is het noodzakelijk om een bewijs van aangifte of een proces verbaal aan te leveren om de schade vergoed te krijgen. Anders niet.

Check voordat je op wintersport gaat wel altijd even of uw reisverzekering de juiste dekkingen heeft. Neem hiervoor contact op met een van onze adviseurs.

Prijsuitreiking Decemberactie 2019

23-01-2020 Prijsuitreiking Decemberactie 2019

Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

28-12-2019 Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

02-12-2019 Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Stimuleringsfonds 2019

05-11-2019 Stimuleringsfonds 2019