Ga je een auto of camper huren, koop dan zelf tegen een lage premie het eigen risico af.

Geschreven door: Nico Runderkamp23-05-2017 Ga je een auto of camper huren, koop dan zelf tegen een lage premie het eigen risico af.

Ga jij nog op vakantie? of Waar ga je naar toe deze zomer? In deze periode beginnen de meeste gesprekken met deze vraag. We moeten nog even geduld hebben maar de zomervakantie staat weer voor de deur. Vakantiegangers die een auto, motor of camper huren krijgen bij het ophalen van het voertuig altijd de vraag of zij het van toepassing zijnde eigen risico af willen kopen tegen een 'kleine' vergoeding. Afhankelijk van het type voertuig kost dit al snel een paar tientjes per dag bij een verhuurbedrijf.

Uiteraard is het verstandig om het eigen risico af te kopen. Een vakantie kost al geld genoeg. Als je bij terugkomst nog een 'toetje' ontvangt van € 1.000,- na een schade dan wordt het wel een hele dure vakantie. De prijs die het verhuurbedrijf rekent is alleen veel te hoog. Wij kunnen hier een verzekering voor aanbieden die vele malen goedkoper is.

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is de ideale verzekering als je een auto, motor of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis. In binnen- en buitenland.

Voordelen van de Eigen Risico Verzekering Autohuur

Eigen risico én borg zijn verzekerd

Eigen Risico

Als je een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.
Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering. 

Borg

Bij het huren van een auto, motor of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Scherpe premie

Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 5,50 per dag en voor een camper betaal je € 8,00 per dag. Deze bedragen zijn inclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Afsluiten

Via de onderstaande link kun je een premieberekening maken. Hierna kun je de verzekering direct afsluiten. Je ontvang de polisstukken dan per email.

Premieberekening en afsluiten Eigen Risico Verzekering Autohuur

Prijsuitreiking Decemberactie 2019

23-01-2020 Prijsuitreiking Decemberactie 2019

Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

28-12-2019 Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

02-12-2019 Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Stimuleringsfonds 2019

05-11-2019 Stimuleringsfonds 2019