Phone op de fiets is niet smart!

Geschreven door: Samantha Klouwer04-10-2016 Phone op de fiets is niet smart!

Onlangs stond er een artikel op nu.nl waarin trauma artsen de noodklok luiden over de toename van het aantal fietsongelukken. "Dat komt omdat het alsmaar drukker wordt en omdat fietsers roekelozer rijden, minder opletten op drukke punten en meer bezig zijn met hun telefoon dan met het verkeer"

De gevolgen van een fietsongeval kunnen enorm zijn. Denk bijvoorbeeld aan de directe schade zoals schade aan de fiets, kleding en lichaam. Maar ook indirecte schade, denk dan aan het tijdelijk niet kunnen werken of zelfs blijvend, psychische schade etc.

Voorkomen is beter dan genezen en het voorkomen van ongelukken is natuurlijk altijd het beste. Voor het geval je als fietser toch te maken krijgt met een fietsongeluk is het bijzonder prettig als je terug kan vallen op de juiste verzekeringsdekking. Er zijn twee producten die eigenlijk niet in uw pakket mogen ontbreken.

Schadeverzekering Verkeersdeelnemer

Deze verzekering dekt de werkelijke directe en indirecte schade welke jij of een van jouw gezinsleden oploopt als deelnemer aan het verkeer. Denk aan kleding of opgelopen letsel. Meestal tot een bedrag van € 1.000.000,-. De premie van deze verzekering ligt gemiddeld rond de € 65,- per jaar.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Indien jij of een van jouw gezinsleden door de schuld van een ander in het verkeer schade oploopt of kosten moet maken dan wil je graag dat deze schade verhaald wordt op deze veroorzakende partij. Het is dan verstandig om je bij te laten staan tijdens dit proces. Helemaal als er discussie ontstaat over de schuldvraag. Heb je een verkeersrechtsbijstandverzekering dan kun je die inschakelen om jouw belangen te laten behartigen. Ook deze premie ligt gemiddeld rond de € 65,- per jaar.

Voor een raltief lage premie per jaar kun je een behoorlijk vangnet creëren voor het geval dat. Neem contact op met een van onze specialisten voor meer informatie over deze verzekeringen.

Prijsuitreiking Decemberactie 2019

23-01-2020 Prijsuitreiking Decemberactie 2019

Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

28-12-2019 Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

02-12-2019 Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Stimuleringsfonds 2019

05-11-2019 Stimuleringsfonds 2019