Kies zelf uw notaris

Geschreven door: Frans Douma19-10-2016 Kies zelf uw notaris

Het is gelukt, het huis van uw dromen is zojuist gekocht. Een prachtig moment, nog even tekenen en dan is het officieel.

Het tekenen van de koopovereenkomst gebeurt vaak via de verkoopmakelaar en soms via een notaris. De juridische levering van de woning aan u en eventueel het vestigen van recht van hypotheek door de geldverstrekker gaat altijd via een notaris. Tijdens het tekenen van de koopovereenkomst weet u vaak nog niet welke notaris u uiteindelijk gaat kiezen.

U hoeft op het moment van tekenen van de koopovereenkomst hierover ook nog niet te beslissen! U bent vrij in de notariskeuze en kan dit deel open laten in de koopovereenkomst. Geef dit dan ook aan bij de verkopend makelaar of notaris voordat de koopovereenkomst wordt ondertekend.

Met name voor starters kan het veel voordeel opleveren om bij diverse notarissen offertes op te vragen. Het kan vaak tientallen euro’s schelen.

Bij nieuwbouwprojecten geldt vaak een vaste notaris die de levering verzorgd voor alle woningen. Voor de leveringsakte heeft u dan geen keuze. Voor het vestigen van een recht van hypotheek heeft u wel vrije keuze. Ook hiervoor geldt dus bovengenoemde tip.

Laat u ook hierover goed informeren door een onafhankelijk hypotheekadviseur die niet bij de koop betrokken is of vraag, voorafgaand aan de officiële ondertekening van de koopovereenkomst, een concept op. Deze kan een onafhankelijk hypotheekadviseur altijd even samen met u controleren op aandachtspunten voordat u gaat tekenen.

Doe er uw voordeel mee!

Prijsuitreiking Decemberactie 2019

23-01-2020 Prijsuitreiking Decemberactie 2019

Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

28-12-2019 Verschil tussen natura en restitutie zorgverzekering

Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

02-12-2019 Past uw zorgverzekering nog wel bij u?

Stimuleringsfonds 2019

05-11-2019 Stimuleringsfonds 2019