Kies zelf uw notaris

Geschreven door: Frans Douma19-10-2016 Kies zelf uw notaris

Het is gelukt, het huis van uw dromen is zojuist gekocht. Een prachtig moment, nog even tekenen en dan is het officieel.

Het tekenen van de koopovereenkomst gebeurt vaak via de verkoopmakelaar en soms via een notaris. De juridische levering van de woning aan u en eventueel het vestigen van recht van hypotheek door de geldverstrekker gaat altijd via een notaris. Tijdens het tekenen van de koopovereenkomst weet u vaak nog niet welke notaris u uiteindelijk gaat kiezen.

U hoeft op het moment van tekenen van de koopovereenkomst hierover ook nog niet te beslissen! U bent vrij in de notariskeuze en kan dit deel open laten in de koopovereenkomst. Geef dit dan ook aan bij de verkopend makelaar of notaris voordat de koopovereenkomst wordt ondertekend.

Met name voor starters kan het veel voordeel opleveren om bij diverse notarissen offertes op te vragen. Het kan vaak tientallen euro’s schelen.

Bij nieuwbouwprojecten geldt vaak een vaste notaris die de levering verzorgd voor alle woningen. Voor de leveringsakte heeft u dan geen keuze. Voor het vestigen van een recht van hypotheek heeft u wel vrije keuze. Ook hiervoor geldt dus bovengenoemde tip.

Laat u ook hierover goed informeren door een onafhankelijk hypotheekadviseur die niet bij de koop betrokken is of vraag, voorafgaand aan de officiële ondertekening van de koopovereenkomst, een concept op. Deze kan een onafhankelijk hypotheekadviseur altijd even samen met u controleren op aandachtspunten voordat u gaat tekenen.

Doe er uw voordeel mee!

Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

16-01-2019 Uitreiking cheques Decemberactie 2018 van Molenaar & Zwarthoed

Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

23-11-2018 Zorgverzekering en Box III belasting besparen?

Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

04-10-2018 Winnaars hoofdprijs en 2e prijs jubileumloterij zeer blij

Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur

04-10-2018 Gezellig samenzijn voor de 40 klanten van het allereerste uur